Historiskt svammel

Efter många års drömmande snackande och ratande av olika idéer så blev det så här.

Julhelgen 97 drog själva byggandet igång, men innan dess så hade merparten av virket och övrigt utrustning införskaffats och samlats på en punkt.

Det är inte ofta som en plan överlever kontakten med verkligheten, trots fina ritningar och mycken tankemöda så fick vi ändå tänka om.

Vägg sektionerna gick väl hyfsat att skruva ihop, ja du läste rätt vi skruvade fast väggplankorna på sin ram. Detta gjorde det lätt att byta ut trasiga plankor samt rätta till sneda vinklar. Dessutom slapp vi få ont i huvudet...

När vi kom till taket hade vi fortfarande inte löst hur vi skulle fästa taket vid väggen, detta vållade säkert en timmes huvudbry men det löste sig till det bättre. Det var en fantastisk känsla när vi byggt de första takbitarna och såg att det faktiskt fungerade.

Efter idogt arbetande av i snitt tre personer under jul och nyårshelg så var tak och åtta av tio väggar i stort sett klara, lättnaden var stor. Under påskhelgen byggdes resterande två väggar två överdelar till gavlarna samt resten av taket.

Då var det bara kosmetiska grejer kvar som dörrar, fönster, täckplankor, takreglar rinnspår i takkanterna, målning. Allt sådant små plock tog säkert tre gånger så många man/kvinno timmar som allt annat.
Någon vecka innan kristi himmelfärdshelgen 98 var vi "klara" och huset andvändes då under vårt arrangemang Thirions arv III (den sista vandringen) . Sedan dess har vi hyrt ut huset till ett flertal rollspels arrangemang.

Våren 2001 så gjorde vi slag i saken och byggde till kök med tillhörande loft (10+6m2) som vi så länge gott och drömt om.

Hösten 2003 färdigställdes det mesta till det nya taket, eftersom det gamla har läckt en hel del det senaste året.
Vintern 2003-2004 tillverkades nya fönster och härnäst väntar arbete med dörrarna.
Tillbaka